Den här kladdkakan är svårslagen! Den är så fantastiskt god så passa på att göra den omedelbart bums!
Kladdkaka
150 g riven mandelmassa
1,5 tsk kardemummakärnor
2,5 dl socker
2 dl mjöl
3 st ägg
150 g smält smör
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
Garnering
2 dl vispgrädde
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 dl valnötter
0,5 dl sötmandel
Till den här kladdisen har jag använt en springform som är 24 cm i diameter.
Sätt ugnen på 175 grader och smöra springformen.
Grovhacka nötterna som ska vara till garneringen, rosta dem i en stekpanna och låt svalna.
Riv mandelmassan i en liten skål. Krossa kardemummakärnorna i en mortel. Rör sedan ihop alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt kardemummakärnorna. Smält smöret och häll det över den rivna mandelmassan. Rör om och häll sedan i det i bunken med de torra ingredienserna. Rör sist i äggen och blanda om väl.
Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 18-22 minuter. Jag älskar när mina kakor är kladdiga så då får det gärna dallra lite när man tar ut kakan och så får den stå till sig och svalna några timmar innan servering. Vill man ha den fastare rekommenderar jag snarare 20-22 minuter i ugnen.
Vispa grädden och spritsa ut/bred på ovanpå kakan och strö över nötterna. Njut sedan av denna fantastiska kaka!
Lycka till!
/Sofia