Salt och sött – varandras motsatser och ooo så gott! Se till att baka den här snarast!
Kladdkaka
Ca 1,5 dl grovhackade salta mandlar
3 dl socker
2 dl mjöl
0,75 dl kakao
3 st ägg
150g smält smör
1 tsk vaniljsocker
Garnering
½ dl honungsrostade jordnötter
Till servering
2 dl vispgrädde
Till den här kakan har jag använt en springform som är 24 cm i diameter.
Börja med att smöra formen med smör. Grovhacka de salta mandlarna.
Rör sedan ihop alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt ägg och smält smör sist. Rör noga så det inte finns några klumpar kvar. Häll i de grovhackade mandlarna i smeten. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 18-22 minuter. Jag älskar när mina kakor är kladdiga så då får det gärna dallra lite när man tar ut kakan och så får den stå till sig och svalna några timmar innan servering. Vill man ha den fastare rekommenderar jag snarare 20-22 minuter i ugnen.
Till servering
Vispa 2 dl grädde och toppa med de honungsrostade jordnötterna.
Lycka till!
/Sofia