Kladdkaka med Crème Fraiche

Smaksättningar i all ära men ibland är en ”vanlig naturell kladdkaka” gott nog. Här tillsammans med uppvispad crème fraiche. En fräsch smak som kan vara gott att variera
med ibland.

Kladdkaka
3 dl socker
0,5 tsk salt
2 dl mjöl
0,75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
3 st ägg
150 g smält smör

Garnering
Pudrat florsocker

Till servering
2 dl crème fraiche 34%
3 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

Till den här kladdisen har jag använt en springform som är 24cm i diameter.

Börja med att smöra springformen och sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och rör sedan ihop alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt ägg och smält smör sist. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 18-22 minuter. Jag älskar när mina kakor är kladdiga så då får det gärna dallra lite när man tar ut kakan och så får den stå till sig och svalna några timmar innan servering. Vill man ha den fastare rekommenderar jag snarare 20-22 minuter i ugnen.

Vispa crème fraiche, florsocker och vaniljsocker till samma konsistens som vispad grädde och servera till kladdisen.

Lycka till!
/Sofia

3 reaktioner till “Kladdkaka med Crème Fraiche”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

%d bloggare gillar detta: