Den här kladdkakan är fantastiskt god! Man får en exotisk känsla med kokos och mango, vilket kan vara skönt att drömma sig bort till när det nu är sån vargavinter ute. Håll till godo!
Kladdkaka
3 dl socker
2 dl mjöl
3 st ägg
150 g smält smör
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1,5 dl kokoschips
Till servering
2 dl vispgrädde
0,5 dl mixad mango
Till den här kladdisen har jag använt en springform som är 24 cm i diameter.
Sätt ugnen på 175 grader och smöra springformen. Smält sedan smöret i en kastrull och låt svalna något medan du mäter upp de andra ingredienserna. Rör sedan ihop alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt ägg och smält smör sist. Rör noga så det inte finns några klumpar kvar. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 18-22 minuter. Jag älskar när mina kakor är kladdiga så då får det gärna dallra lite när man tar ut kakan och så får den stå till sig och svalna några timmar innan servering. Vill man ha den fastare rekommenderar jag snarare 20-22 minuter i ugnen.
Mangogrädde
Mixa mangon till en slät puré. Vispa grädden till den hårdheten du gillar bäst och rör sedan ihop mango och grädde.
Njut sedan av denna fantastiska kaka ihop med mangogrädden.
Lycka till!
/Sofia