MARIANNEKLADDIS

Den blå mariannegodisen är min favorit. Jag tycker det är väldigt gott med kolan inuti så en dag testade jag att baka en kladdkaka med denna i. Ja, det blev himmelskt gott! Ni måste testa! (Det är alldeles säkert väldigt gott även med den röda marianne)

Kladdkaka
15-20 mariannekolor
3 dl socker
2 dl mjöl
0,75 dl kakao
3 st ägg
150g smält smör

Till servering
2 dl vispgrädde

Till den här kakan har jag använt en springform som är 24 cm i diameter.

Börja med att smöra formen med smör. Grovhacka sedan 15-20 mariannekolor. De är lite trixiga att hacka eftersom det är kola inuti. Jag delade mina på mitten med en vass kniv.
Man kan nog även prova krossa dem i en mortel så att man bara har själva kolan att skära med en kniv sedan. Rör sedan ihop alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt ägg och smält smör sist. Häll i mariannekolorna i smeten och blanda. Rör noga så det inte finns några klumpar. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 18-22 minuter.  Jag älskar när mina kakor är kladdiga så då får det gärna dallra lite när man tar ut kakan och så får den stå till sig och svalna några timmar innan servering. Vill man ha den fastare rekommenderar jag snarare 20-22 minuter i ugnen.

Till servering
Vispa 2 dl grädde till valfri fasthet eller servera med lite glass till.

Garnera tårtan med lite pudrat florsocker och några extra marianne ovanpå om man vill.

Lycka till!
/Sofia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

%d bloggare gillar detta: