Julkalendern, Lucka 15: Pepparkakscupcake med ädelostfrosting

Mingelfikat till julafton är kirrat med dessa goda cupcakes med ädelostfrosting. Dessa är gjorda i småkaksformar men hitta nån typ av miniformar så blir de perfekta som en munsbit.

Det här receptet räcker till ca 10-12 st cupcakes om man använder små kakformar som jag gjort.

Kladdkakscupcake
3 dl socker
0,5 tsk salt
2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk pepparkakskryddor
3 st ägg
150 g smält smör

Garnering – Ädelostfrosting
100 g kvibille gräddädel
200 g  philadelphiaost

Ädelostfrostingen blir ganska mild. Smaka av och ha i mer ädelost om man vill.

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och rör sedan ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt ägg och smält smör sist. Ställ ut formarna på en plåt eller ställ dem i en muffinsform. Häll smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 18-20 minuter.

Ädelostfrosting
Lägg ädelosten och philadelphiaosten i en bunke och mixa slät med en mixer. Om man inte vill ha krämen slät utan istället med små bitar i går det givetvis fint att finfördela och blanda ostarna med en gaffel istället. Jag mixade min och ställde sedan in den i kylen ca en timme innan jag spritsade på dem på mina pepparkakscupcakes.

Lycka till!
/Sofia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

%d bloggare gillar detta: