Kladdkaka med turkisk peppar

Kombinationen av lakrits och hallongrädde är så himla god! Ni måste testa den här!

Kladdkaka
15 turkiska peppar
3 dl socker
2 dl mjöl
0,75 dl kakao
3 st ägg
150g smält smör

Garnering
5 hallon
5 krossade turkiska peppar

Till servering

2 dl vispgrädde
6 mosade hallon

Till den här kakan har jag använt en springform som är 24 cm i diameter.

Börja med att smöra formen med smör. Grovkrossa sedan 15 turkiska peppar i en mortel. Har man ingen mortel kan man lägga dem i en plastpåse och använda sig av en hammare för att krossa dem.
Rör sedan ihop alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt ägg och smält smör sist. Rör noga så det inte finns några klumpar. Häll i den grovkrossade turkiska pepparn i smeten. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 18-22 minuter.  Jag älskar när mina kakor är kladdiga så då får det gärna dallra lite när man tar ut kakan och så får den stå till sig och svalna några timmar innan servering. Vill man ha den fastare rekommenderar jag snarare 20-22 minuter i ugnen.

Hallongrädde
Vispa 2 dl grädde och rör i 6 mosade hallon.

Garnera tårtan med några resterande hallon, krossade turkiska peppar och lite pudrat florsocker. Mums!

Lycka till!
/Sofia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

%d bloggare gillar detta: