Dumlekladdis med lakritsgrädde

Har ni testat lakritsdumle någon gång? Vi vet ju sedan innan att choklad och lakrits är en riktigt god kombination. Lägg till kolan i dumle och lite extra lakritssmak. MUMS!

Kladdkaka
15-20 dumlekolor
3 dl socker
2 dl mjöl
0,75 dl kakao
3 st ägg
150g smält smör

Lakritsgrädde

2 dl vispgrädde
5-10 mortlade turkiska peppar

Till den här kakan har jag använt en springform som är 24 cm i diameter.

Börja med att smöra formen med smör. Grovkrossa sedan 5-10 turkiska peppar i en mortel. Har man ingen mortel kan man lägga dem i en plastpåse och använda sig av en hammare för att krossa dem. Lägg undan dem tills det är dags att blanda i dem i vispgrädden.

Rör sedan ihop alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt ägg och smält smör sist. Grovhacka 15-20 dumlekolor och häll i smeten och blanda. Rör noga så det inte finns några klumpar. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 18-22 minuter.  Jag älskar när mina kakor är kladdiga så då får det gärna dallra lite när man tar ut kakan och så får den stå till sig och svalna några timmar innan servering. Vill man ha den fastare rekommenderar jag snarare 20-22 minuter i ugnen.

Lakritsgrädde
Vispa 2 dl grädde och rör i 5-10 krossade turkiska peppar. Börja med 5 och smaka dig fram tills du får den lakritssmaken som passar dig.

Garnera tårtan med lite pudrat florsocker och några extra dumle om man vill.

Lycka till!
/Sofia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

%d bloggare gillar detta: