Recept

VALNÖTSKLADDIS

Jag älskar de flesta nötter, speciellt i kakor. Men av alla sorter tror jag valnötter är min favorit. Så en kladdkaka med valnötter i blir aldrig fel! Ja, om man inte har oturen att vara allergisk förstås.

Kladdkaka
3 dl socker
2 dl mjöl
0,75 dl kakao
3 st ägg
150g smält smör
Ca 1,5 dl grovhackade valnötter

Till servering

2 dl vispgrädde

Till den här kakan har jag använt en springform som är 24 cm i diameter.

Börja med att smöra springformen och sätta på ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt stå tills det är dags att blanda smöret med övriga ingredienser. Grovhacka valnötterna och rör sedan ihop alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt ägg och smält smör sist. Glöm inte att blanda i valnötterna. Rör noga så det inte finns några klumpar. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 18-22 minuter.  Jag älskar när mina kakor är kladdiga så då får det gärna dallra lite när man tar ut kakan och så får den stå till sig och svalna några timmar innan servering. Vill man ha den fastare rekommenderar jag snarare 20-22 minuter i ugnen.

Garnera tårtan med lite pudrat florsocker och några extra valnötter ovanpå om man vill. Servera med vispad grädde till. Njut!

Lycka till!
/Sofia

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Sussi
  april 4, 2018 at 12:49 e m

  Men alltså 😍🍰🎂😛 När får vi smaka?!?

  • Reply
   Sofia Holmgren
   april 4, 2018 at 9:16 e m

   Kladdkakerian får nog ha en avsmakningsmeny snart… 😉

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: