VIT KLADDKAKA MED BAILEYSGRÄDDE

Spelar ingen roll vilken sorts choklad det är. Vit som mörk, båda slinker ner lika lätt och retar smaklökarna på olika sätt. Se till att testa den här, vill man spetsa till tillbehöret kan man ha i lite kakao och baileys i grädden. Mycket gott till den vita chokladen!


Kladdkaka

3 dl socker
2 dl mjöl
3 st ägg
150 g smält smör
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
200 g vit choklad

Till servering
2 dl vispgrädde
1 tsk kakao
1 tsk baileys eller mer/mindre efter egen smak

Till den här kladdisen har jag använt en springform som är 24 cm i diameter.

Sätt ugnen på 175 grader och smöra springformen.

Börja med att smälta smöret i en kastrull och ta av kastrullen från plattan när det smält. Dela den vita chokladen i bitar och låt smälta i smöret. Låt stå medan du sedan rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt ägg och den smälta smörchokladen sist. Rör noga så det inte finns några klumpar kvar. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 18-22 minuter.  Jag älskar när mina kakor är kladdiga så då får det gärna dallra lite när man tar ut kakan och så får den stå till sig och svalna några timmar innan servering. Vill man ha den fastare rekommenderar jag snarare 20-22 minuter
i ugnen.

Baileysgrädde
Vispa grädden tillsammans med kakao och baileys till den hårdheten du gillar bäst. Servera till kakan och låt det smälta i munnen!

Lycka till!
/Sofia

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

%d bloggare gillar detta: