Kladdcupcakes med vit choklad och hallon

Kladdkaka i cupcakeutseende är livsfarligt. De är små, lagom portionsstorlek och man tänker lätt att man ”kan ta en till eftersom de är så små”. Dessa med vit choklad och hallon toppade med marängsmörkräm är dessutom himmelskt goda. Av den här satsen blir det ca 12-14 kladdisar. Allt beroende på hur stora formar man använder sig av. Dessa är gjorda i aluminiumbakformar.

Kladdcupcakes
2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
3 st ägg
150 g smält smör
200 g vit choklad
Ca 40-45 hallon (frysta, tinade går bra)

Garnering
Spritsad marängsmörkräm med vaniljsmak
eller vispad spritsad grädde
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och ta av den från plattan när det smält. Bryt chokladen i småbitar och låt chokladen smälta ner i smöret samtidigt som du rör hela tiden. Rör sedan ihop alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt ägg och den smälta smörchokladblandningen sist. Häll smeten i formarna (inte riktigt hela vägen upp till kanten utan låt det vara 4-5 mm kvar upp till kanten) och tryck ner 2-3 st tinade hallon i varje form. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15-19 minuter. Om de fortfarande är lösa när du tänkt ta ut dem kan de stå inne någon minut till annars kan de bli svåra att få ur formarna sedan. (Det går visserligen utmärkt att äta dem med sked om de skulle råka bli för kladdiga).

Marängsmörkräm
Detta var första gången jag gjorde detta och på många sidor kan man läsa om skräckexempel när de fått slänga ut allt för att det blivit fel osv. Lite lätt nervös var känslan innan jag skulle sätta igång men är man noggrann, läser ordentligt och följer varje steg så kommer det gå utmärkt! Det är lite pyssel med det men det är så fantastiskt gott så jag tycker verkligen du ska prova på det!! Marängsmörkräm håller mycket bättre om man ska dekorera sina bakverk och eftersom det också är smör i smeten stelnar det i kylen så det håller formen perfekt.
Receptet hittar du här.
Lycka till!
/Sofia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

%d bloggare gillar detta: