Kladdis med bitar av vit choklad

Choklad som choklad. Allt är lika gott, eller vad tycker ni? De vita chokladbitarna smälter i munnen samtidigt som det är gott med bitar i kakan. Mums!

Kladdkaka
2,5 dl socker
2 dl mjöl
0,75 dl kakao
0,5 tsk salt
3 st ägg
150g smält smör
150 g vit choklad, grovhackad i bitar


Till servering

2 dl vispgrädde eller glass
Till den här kakan har jag använt en springform som är 24 cm i diameter.

Börja med att smöra springformen och sätta på ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt stå tills det är dags att blanda smöret med övriga ingredienser. Grovhacka den vita chokladen. Rör sedan ihop alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt ägg och smält smör sist. Blanda i de vita chokladbitarna i smeten och rör noga så det inte finns några mjölklumpar. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 18-22 minuter.  Jag älskar när mina kakor är kladdiga så då får det gärna dallra lite när man tar ut kakan och så får den stå till sig och svalna några timmar innan servering. Vill man ha den fastare rekommenderar jag snarare 20-22 minuter i ugnen.

Vill man portionsservera den är det enkelt att leta rätt på sina pepparkaksformar och trycka ut valfri form. Jag har här valt att göra hjärtan. Det blir ju lite ”spillrester” runt om så passa på att provsmaka kakan då så ni vet vad ni serverar 😉 Det går ju givetvis utmärkt att behålla tårtan som den är i formen. Garnera då tårtan med lite pudrat florsocker och grovriven vit choklad ovanpå, om man vill. Servera med vispad grädde eller glass. Se sen till att njuta ordentligt av kakan!

Lycka till!
/Sofia

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

%d bloggare gillar detta: