Kladdis med nutellaganache

Om man gillar nutella, och tål hasselnötter, så har man kommit till himmelriket när man äter den här nutellaganachen. Det vattnas i munnen bara jag skriver ner receptet, så god är den!

Kladdkaka
2,5 dl socker
0,5 tsk salt
2 dl mjöl
0,75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
3 st ägg
150 g smält smör

Garnering
Pudrat florsocker
Nutellaganache
Hasselnöts-kex-rullar;
Cialdine con crema alla nocciola av märket Matilde Vicenzi

Nutellaganache
250 g nutella
125 g vispgrädde
Tid i kyl: ca 1 ½ timme

Till den här kladdisen har jag använt en springform som är 24cm i diameter.

Börja med att smöra springformen och sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och rör sedan ihop alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt ägg och smält smör sist. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 18-22 minuter. Jag älskar när mina kakor är kladdiga så då får det gärna dallra lite när man tar ut kakan och så får den stå till sig och svalna några timmar innan servering. Vill man ha den fastare rekommenderar jag snarare 20-22 minuter i ugnen.

Nutellaganache
Väg upp 250g nutella i en bunke och värm upp 125 g vispgrädde i en kastrull. När grädden precis kokar tar du av den och häller den över nutellan. Rör försiktigt ihop tills allt blandat sig ordentligt och du fått en len kräm. Ställ in den en stund i kylen tills den fått en bra konsistens så att du kan spritsa den. Jag hade min i kylen i ca 1 ½ timme innan jag tyckte konsistensen var lagom. Dekorera och spritsa ut nutellan enligt eget tycke och smak och dekorera med hasselnötsrullarna. Rullarna är fantastiska och ett festligt inslag att ha på om man ska bjuda på kakan till efterrätt. Man hittar de bland glasstillbehören i matbutiken. T.ex. bland de olika såserna, glasstrutar osv.

Lycka till!
/Sofia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

%d bloggare gillar detta: