Julkalendern, Lucka 6: Glöggkladdis

En julig, lite mystisk smak får den här kladdisen. Mycket väl värd att testa! Utgå från ett grundrecept på kladdkaka och gör en ganache med smak av glögg. Jag har gjort min ganache på alkoholfri glögg, gissar att man får mer sting och smak med vinglögg så häll i lite glögg i taget och smaka dig fram om du använder vinglögg.

Kladdkaka

3 dl socker
0,75 dl kakao
0,5 tsk salt
2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
3 st ägg

Glögganache
200 g ljus bakchoklad
1 dl vispgrädde
4 msk alkoholfri glögg

Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke. Värm upp grädden och glöggen i en kastrull och dra åt sidan innan den börjar koka. Häll den varma gräddblandningen över chokladen och rör om tills allt är smält. Häll ganachen över kladdkakan och låt svalna i kylen i minst 2 timmar. Den går också att spritsa men kyl då ganachen i bunken först (gärna över natten). Vispa sedan upp med elvisp och voilá! Klar att spritsa!

Lycka till!
/Sofia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

%d bloggare gillar detta: