Julkalendern, Lucka 7: Marsipankladdis

Som en len ljuvlighet med rund och magisk smak av sötmandel har ni här en ljus kladdkaka med riven marsipan i. Mycket fin kombination!

Kladdkaka
2,5 dl socker
0,5 tsk salt
2 dl mjöl
1,5 tsk vaniljsocker
3 st ägg
150 g smält smör
250 g riven marsipan

Till den här kladdisen har jag använt en springform som är 24cm i diameter.

Börja med att smöra springformen och sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Rör sedan ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt ägg och smält smör och riv sedan i marsipanen. Spara gärna lite marsipan att riva på som dekoration sedan. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 18-22 minuter. Jag älskar när mina kakor är kladdiga så då får det gärna dallra lite när man tar ut kakan och så får den stå till sig och svalna några timmar innan servering. Vill man ha den fastare rekommenderar jag snarare 20-22 minuter i ugnen.

Garnering
Riv över den sista marsipanen och servera med en klick grädde till.

Lycka till!
/Sofia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

%d bloggare gillar detta: