Julkalender, Lucka 9: After Eight-kladdis

Hur många brukar ha en After Eight hemma på jul? Eller tar med och ger bort just på jul?
Den enda tidpunkten på året som vi äter after eight är just i dessa tider så i vår familj är den förknippad med julen. Den här kladdisen är fantastiskt om man tycker om after eight eller kombinationen mint och choklad.

Kladdkaka
2,5 dl socker
0,75 dl kakao
0,5 tsk salt
2 dl mjöl
3 st ägg
150 g smält smör
20-25 after eight bitar

Till den här kladdisen har jag använt en springform som är 23 cm i diameter.

Börja med att smöra springformen och sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Rör sedan ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt ägg och smält smör sist.
Denna kaka kan du sedan göra på tre sätt:

1: Häll ungefär halva smeten i formen och bred ut after eightbitarna ovanpå. Häll sedan på resten av smeten så att det täcker after eighten. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 18-22 minuter. Vill man ha den fastare rekommenderar jag snarare 20-22 minuter i ugnen.
Låt kakan svalna några timmar innan servering. Bäst är att låta den svalna över natten i kylen. Då blir den magisk!

2: Häll all smet i formen och lägg istället after eighten överst. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 18-22 minuter. Vill man ha den fastare rekommenderar jag snarare 20-22 minuter i ugnen. Låt kakan svalna några timmar innan servering.

3: Häll all smet i formen och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 18-22 minuter. Vill man ha den fastare rekommenderar jag snarare 20-22 minuter i ugnen.
Lägg sedan after eightbitarna ovanpå och låt dem smälta till ett övre mintlager på den varma kakan. Låt kakan svalna några timmar innan servering.

Inget av de tre sätten är svårare än det andra. Kanske hinner du testa alla tre varianterna i jul?! 😉

Lycka till!
/Sofia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

%d bloggare gillar detta: